maandag 28 september 2015

Weer een referendum

Hoera! Weer een referendum! Ik heb weer een handtekening gezet tegen de EU en er waren meer dan voldoende tegenstanders van de ongebreidelde groei van de EU. Dit keer hebben ruim 400.000 mensen dat ook gedaan. Oké, zo'n volksraadpleging kost wel 30 miljoen, maar kan straks miljarden schelen en wat veel belangrijker is : we blijven een beetje baas in eigen land.
Ooit deden Napoleon en Hitler ook al een gooi naar een verenigd, groot Europa. Dat ging met grof geweld gepaard. Nu is het de EU, waar politici met dezelfde grootheidswaanzin landen tracht te veroveren en haar lidstaten allerlei zaken opdringen en hun nationale vrijheden beknotten.
Waarom is de Oekraïne als mogelijk lidstaat zo belangrijk? Of Turkije? Of andere oost Europese landen. Zelfs een corrupt land als Italië is lid. Wat moeten wij met corrupte landen die weinig op hebben met mensenrechten? Niets! De Amerikanen vinden dat soort landen belangrijk om strategische (Navo) redenen. Het is Amerika dat door Brussel geleid wordt. Amerika voert al langere een soort geloofsoorlog. Een oorlog die ertoe moet leiden dat elk land democratisch wordt. Zo niet, dan bombarderen ze het land plat en martelen ze tegenstanders. Over dat laatste hield ons land de lippen stijf op elkaar. Maar ach, het gaat niet om Joden.
Het referendum is niet bindend voor de regering. Maar het zal toch niet zo zijn dat ze het volksadvies naast zich neer zullen leggen? Er wordt al nauwelijks geluisterd naar de wil van de kiezers. Het vluchtelingenprobleem kwam in geen enkel verkiezingsprogramma voor en toch neemt de politiek daar besluiten over. Dat is voor een groot deel te wijten aan de politici die hun oren wel laten hangen naar Brussel en lak hebben aan hun achterban. Minachting voor het volk en kiezersbedrog. Ik ben benieuwd wat het referendum gaat opleveren en of de regering de uitslag overneemt.