zaterdag 19 september 2015

Terug in de boomgaard

Vanmiddag zijn Sonja en ik even een boomgaard ingedoken. De fruitteler hield een open plukdag. 's Middags scheen de zon weer volop en zijn we op de fiets gestapt. Het was nog geen kwartiertje trappen, toen we op de plek des heils arriveerden. Het was daar gezellig druk. Er was koffie, thee en limonade. De kinderen konden met een pluktreintje mee.
We kregen elk een plastic zak aangereikt en wandelden vervolgens de boomgaard in. Daar werden verwelkomd door rood geel groene elstarretjes. We plukten de glimmende rood-gele, die aan de zonkant van de bomen hingen te wachten. Al met al plukten we zo 7,5 kilo bijeen.
Toen we na betaling weer vertrokken zagen we een bord met de tekst 'Pruimen op nr 12!' We gooiden de sturen om en reden verder de Van der Hamlaan in.
Op nummer 12 was een winkeltje met vers fruit en fruitsap. Daar hebben we ook nog maar wat pruimen ingeslagen. Komende week zal het wel weer appeltaart worden. En dat alles mede dankzij meneer Poetin en de EU. Haha! Terug in de boomgaard, klinkt een beetje als Working on the chain gang, maar dan wel anders. Leuker.