maandag 21 september 2015

Niet gek voor de maandag

Voor een maandag ben ik aardig druk geweest. Misschien wel te druk, want na het douchen en eten sloeg de vermoeidheid toe. En dus ga ik maar zitten typen.
Vanmorgen rond 8 uur moest ik Fenna aan de riem uit haar mand trekken. Ze had er dit keer totaal geen zin in. Toen ik haar riep, rolde ze zich in haar mand nog meer op. Zo van : doei, geen zin! Maar eenmaal weer buiten was ze als vanoudshoorn : actief. Onderweg kwamen we een jonge hond tegen, die nogal enthousiast reageert op Fenna. Maar Fenna heeft totaal geen zin in dat spring-in-het-veld-beest. Zijn bazin is tamelijk chagrijnig. Ze groet mij nooit. En dus ik haar ook niet meer. Zoals gewoonlijk had ze de lijn flink laten vieren, dus zag ze niet wat er om de hoek gebeurde. Toen ze mij zag schrok ze zichtbaar en begon vliegensvlug ze de riem op te rollen. En weer zei ze niets en weer had ze dat chagrijnige gezicht. Hallo mevrouw, de week moet nog beginnen!
Morgen is het wat rustiger. Ik ga dan weer even in de loods van Ben kijken of daar nog iets te doen valt. Al was het maar koffie drinken. Haha! Wat een leven hè?
Woensdag wordt weer een drukke dag. Als ik zin heb hoor. Dan rij ik met een aanhangwagen rond. Grof huishoudelijk afval wegbrengen naar de Milieustraat voor iemand hier in de buurt. Bij wijze van burendienst. Ach, je moet toch wat. Hun kids hebben er gene tijd voor.
Donderdag en vrijdag zullen ook rustig verlopen, naar ik hoop. En extra leuk, want dan komt de kleine Emma weer logeren. Ze was er vorige week ook weer. Wat een feest, want notre petite Emma was van vakantie terug.
Komende zaterdag is het Burendag. Op die dag gaan we de senioren weer eens verwennen. Dit keer met een bbq. We gaan niet louter gegrild vlees te lijf. Het wordt een maaltijd met gegrild vlees. Oma wil per se iets koken. Nou, daar hebben we dus helemaal geen bezwaar tegen. Er zijn geen vegetarische mensen bij. Normaal is zo'n 2 á 2,5 ons vlees per persoon ruim voldoende. Er komen ongeveer 10 mensen. Ik zeg ongeveer, want het kunnen er zomaar opeens 15 zijn. We zien wel. Want de Burendag is pas over een aantal dagen.