dinsdag 29 september 2015

Manipuleren met het nieuws

De kwestie rond de vluchtelingen is voor velen reden om te manipuleren met het nieuws. Ook hier in Flevoland doet men daaraan mee. Onlangs is in Almere een viertal mannen aangehouden in verband met een aanranding van een jonge vrouw. Zowel de politie als de media hielden de lippen stijf opeen over de afkomst van het viertal. Er gingen vrij snel geruchten dat het viertal uit een naburig AZC zou komen. Reden voor de PVV om te vragen of het AZC op gezette tijden niet gesloten kan worden; ook wel Avondklok genoemd. En dan praat opeens een van de politieke tegenstanders pardoes zijn monde voorbij. Wat al die tijd verzwegen werd komt er nu vlot uit : het viertal komt dus uit het AZC. Maar volgens een van de politici betreft het slechts een incident en hoeven er geen maatregelen getroffen te worden. Anderen trekken parallellen met de Tweede Wereldoorlog. Geen van de tegenstanders hoorde ik trouwens over de inval van de Moren, de Jodenhaat, het dichtdraaien van de oliekraan enz. Ik bedoel : als we dan toch de geschiedenis induiken.
En dan heb ik nog niet eens over de opvang van Indo's in kamp Westerbork in de jaren 50! Stelletje hufters!
Dat soort uitspraken vallen mij zwaar tegen. Afgaande op al die incidenten in en om opvangcentra die gebaseerd zijn op het geloof en cultuur/seks (christelijke vluchtelingen hebben het zwaar tussen de moslim aanhangers en vrouwen ook), zou ik kiezen voor een stevig stukje voorlichting met een stok achter de deur.
Hierbij doe ik maar net alsof ik onbekende mensen in mijn eigen huis ontvang. Wie bij mij op bezoek komt zal zich moeten conformeren aan onze huisregels. Christenen en Moslims en ongelovigen zitten bijeen in één huiskamer. Mijn vrouw hoeft geen speciale, alles bedekkende kleding aan, ik ga haar niet slaan en bid niet met jullie mee. Wie zich hieraan niet wenst te conformeren of zich misdraagt moet mijn huis verlaten. Ik schrijf moet en dus niet op z'n Hollands 'kan beter'.

In oost Europa zegen bepaalde regeringsleiders het volgende : "...als minderheden de voorkeur geven aan de sharia adviseren wij hen naar die plaatsen op de wereld te gaan waar de sharia de grondwet is. Ons land heeft geen minderheden nodig. De minderheden ons land wel. Maar wij garanderen ze geen speciale privileges, wij veranderen geen wetten om aan hun wensen tegemoet te komen hoe hard ze ook 'discriminatie!' of 'democratie!' schreeuwen...."

Al met al erg jammer dat men hier in het westen zo krampachtig omgaat met het fenomeen migrant. Nog even en ik ben verplicht een vluchteling in huis te nemen á la 'een neger omdat het moet'. Als ik dat niet zou doen krijg ik het stempel 'mensenhater' opgedrukt.