vrijdag 4 september 2015

Niet als Van Gogh

Vandaag zijn we maar in ons huisje aan de slag gegaan. Sonja wilde de gang opnieuw behangen en een viertal deuren moest opnieuw gelakt worden. De deuren waren abusievelijk met een verkeerde verf, muurverf dus, behandeld. Ze waren wat donker grijs van kleur en nu licht grijs. Dus er moest eerst flink geschuurd en stof gehapt worden. Nee, ik had geen neus en mondkapje op. Daarvoor heb ik namelijk neusharen. Haha! Het was ordinair schilderwerk, maar wel strakker dan Vincent van Gogh placht te doen.
Als ik in huis aan de slag ga, zet ik vaak even wat muziek op. De ene keer een cd de andere keer, vandaag, heb ik een afspeellijst opgestart. Dat is toch ook weer een voordeel van het digitale tijdperk : je eigen afspeellijsten maken, eventueel op cd's zetten en afspelen. Er was een tijd dat ik een hele lp kocht vanwege één nummer! Dat vonden de platenboeren helemaal niet erg. Maar o wee als het voordeel aan de andere kant van de toonbank komt te liggen.
Voor het maken van een afspeellijst hanteer ik een uitgangspunt. De ene keer is het de oude platenverzameling uit mijn ouderlijk huis, de andere keer muziek uit mijn tienerjaren en anders een genre : Blues, Country, Folk, Pop, R&B enz..
Maar goed, met lekkere muziek hebben we dus vandaag de boel even aangepakt. We waren in een dag klaar, wat ook weer een voordeel is van een kleine woning.