zondag 27 september 2015

Burendag BBQ

Er waren nogal wat voorbereidingen nodig voordat we 's middag rond 15.00 uur van start konden gaan. De overkapping werd vergroot door het plaatsen van de rechthoekige parasol. Er werd ruimte gemaakt voor de gasten o.a. door de buiten bbq te verplaatsen en de motorfiets buiten te parkeren. 's Morgens hadden Sonja en ik de spiesjes met saté en shashlicks geregen. De kipkluifjes hadden we voorgekookt. Oma vroeg of ik de pan met nasi goreng en de saté saus die ze gemaakt had wilde komen halen. Toen ik bij haar naar binnenging, kwam een overheerlijke geur mij tegemoet.
Stipt 15.00 uur stapte de eerste gast binnen. Niet veel later volgde de rest. Een aantal van hen had een introducé meegenomen. Ze werden verwelkomd met koffie of thee en roomsoesjes die een van de gasten een dag eerder had afgeleverd.
Gezellig en vrolijk pratend, kwam het moment waarop de bbq aangestoken werd. Het houtskool vatte erg gemakkelijk vlam. Gelukkig was onze grillmaster Mike thuis en die wilde wel zijn grillkunsten tonen. Zo konden wij de overige zaken regelen en ons met de gasten bezighouden.
Al met al werd het een zeer geslaagde bbq met onze seniore buurtgenoten. Na afloop gingen wij beiden aan de slag om de boel weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat en de afwas te doen. Tegen 21.15 uur ploften we op de bank neer. Met een zeer tevreden gevoel.