zondag 13 september 2015

Retourtje Lelystad


Na zeer lange tijd had ik weer iemand achterop de buddy. Samen met Sonja zijn we even naar Lelystad gereden. Het was met name in de bochten even wennen aan het extra gewicht achterop. In Lelystad aangekomen reden we via een woud van gele borden met verwijzingen en voorbij afgesloten wegen naar het centrum. We parkeerden de CBX in het centrum, vlakbij ons eerste reisdoel : de kofferbakmarkt. Het was dit keer erg druk en... gezellig. Wandelend over het grasveld in de 'eethoek' liepen we zowaar een bekende tegen het lijf. Dus dat werd even bijpraten. Terwijl we daar informatie stonden uit te wisselen, kregen we een kommetje soep aangeboden. Die smaakte overigens prima.
Na een kwartiertje namen we afscheid van elkaar en vervolgden wij onze weg over de markt. Daarna wandelden we terug naar de motor, om naar Bataviastad te rijden. Bij Mike dronken we een potje thee leeg en tuurden over het bijna gladde Markermeer. Toen viel mij opeens twee grote witte torens op, die in de verte richting Lelystad haven opvallend tegen de blauwe lucht afstaken.
Even dacht ik : "Ze hebben toch zeker geen torenflats op het Werkeiland gebouwd??!" Na de thee besloten we even een kijkje te gaan nemen. We passeerden een Honda autoshow en naarmate we de torens naderden drong het tot ons door dat ze in de haven stonden bij Rijkswaterstaat en dat het delen van windmolens betrof. Een zucht van opluchting gleed over het Markermeer.
Via de Oostvaardersdijk reden we de Houtribweg op. De brug van de Noordersluis ging net open. Wij reden gelukkig de andere kant op, want die brug wil de laatste tijd niet altijd weer zakken. Er gebeurt nogal wat daar in Haven. De wegen worden afgesloten, de Aldi gaat weg, er zijn vernielingen aangericht en dan ook nog een onwillige brug.
We toerden rustig terug naar Dronten.