vrijdag 4 september 2015

Mag de deur dicht?

Moeten jullie ook aan een externe instantie vragen of de voordeur op slot mag om ongewenst bezoek te weren? Ja, lach maar. Toch is dat het geval als ons land de grenzen wil sluiten om te voorkomen dat ongewenste insluipers binnenkomen. Inwoners van EU lidstaten mogen dankzij het Schengen-verdrag zich overal binnen de EU vestigen. Dat geldt dus ook voor mensen met foute bedoelingen en mensen die via andere lidstaten illegaal zijn binnengekomen. De laatste groep weet opeens niet meer waarvan ze gekomen zijn. Maar ach, ik kan het ook anders zien : een paar eeuwen geleden plunderden Europeanen andere werelddelen en nu zijn wij de klos.
Op dit moment komen relatief veel zogenaamde kwartiermakers de EU binnen. Het zijn jongelui, die de weg moeten vrijmaken voor de komst van de rest van de familie. Terwijl in Hongarije "Deutschland, Deutschland (über alles?!)" klinkt, houden linkse rakkers via de media stug vol dat het vluchtelingen betreft.
Een echte vluchteling is al tevreden als ie in veiligere oorden terecht gekomen is en laat zich vervolgens leiden door de autoriteiten daar. Wie oog heeft voor details en de tv-beelden goed bekijkt, zal zien dat zich onder de massa's immigranten relatief weinig gevluchte gezinnen bevinden.
Ik gruwel helemaal als ik zie dat ouders met een baby of peuter in de armen opzettelijk op een spoorlijn gaan liggen. Pure chantage, idioten! Als ze overreden worden (wat gelukkig niet gebeurde) komen nog meer zielige foto's en berichten in het nieuws om op mijn gevoel te werken. Mijn gevoel zegt echter : "Weg met dat soort onverantwoordelijke ouders. Op hen en door hen opgevoede kinderen zit ik niet te wachten. Daar hebben we hier al meer dan genoeg van."
Een paar grote landen is eindelijk wakker geworden. Ze willen op EU niveau gaan praten over het immigrantenprobleem. Daarbij lees ik voor het eerst over onderscheid willen maken tussen echte en economische vluchtelingen en opportunisten en criminelen. Het werd tijd.
En ja, men gaat weer op de zielige tour. Beelden van een verdronken kindje de huiskamers insturen helpt. Je moest eens weten hoeveel kindjes er dagelijks sterven. Van armoe en aan ziekten. Maar ja, de Grieken gaan voor. Daarom wordt er aan de deur gecollecteerd ter bestrijding van ziektes in ons eigen land. En dan gaat het niet over ziektes als 'een gat in de hand' en/of corruptie, maar kanker, ALS, COPD enz. Zelfs als iemand een woning wil, moet ie een werkloze, uitkering trekkende, net aangekomen zielige vreemdeling voor laten gaan. Het wordt tijd om het gezonde verstand te gaan gebruiken en wat dat betreft zakelijker worden. Gevoel is prima, maar met medelijden van onze kant en chantage en dreigementen van de andere kant is niemand geholpen.