dinsdag 22 september 2015

Van de pot gerukt

De laatste tijd zie ik geregeld een spoor van hondendrollen op een stoep hier in de buurt liggen. In veel gevallen is dat het gevolg van een hond te laat uitlaten en..... de boel niet willen opruimen. Kortom : egoïstisch en asociaal gedrag van de betreffende persoon.
In het recente verleden zag ik geregeld een meneer op een scootmobiel voorbij komen razen met daaraan vastgebonden een rottweiler. Ook die meneer gunde zijn hond niet de gelegenheid even in het gras van de border zijn behoefte te laten doen. En dus rende de rotti al keutelend over de stoep. Ik vond het vooral erg sneu voor de hond. Vorige week zag ik een mevrouw die blijkbaar zeer gehaast was. Ook zij gunde haar zwarte labrador geen hurktijd om zijn behoefte te doen. Ze bleef aan de riem sjorren, terwijl ze toch duidelijk kon zien dat het beest aan het poepen was.
Soms zeg ik er iets van, soms ook niet. Het maakt niets uit, want die eigenaren hebben toch overal schijt aan. Behalve aan zichzelf. Als ik merk dat Fenna wil gaan poepen (dat zie ik aan haar lichaamstaal) en ze is aangelijnd, dan maak ik even de riem los. Dan kan ze geheel naar eigen inzicht een geschikt plekje zoeken en rustig gaan zitten. Ik bedoel maar : ik zou het ook niet fijn vinden als ik van de pot gerukt zou worden.