maandag 14 september 2015

De maandag

Een vreemde gewaarwording om op een maandag pas uit bed te komen als iedereen naar school of werk is. Maar ja, soms ben ik ook een mafketel.
De hele ochtend heb ik zitten dubben of ik in de tuin zou gaan werken of wat schilderwerk zal gaan doen. Al met al heb ik beide niet gedaan. Haha! Ik ben gewoon in huis wat bezig geweest. Vanmiddag heb ik wat benzine getankt. Ik heb niet alleen de auto vol getankt, maar ook twee jerrycans. De benzinemeter van de CBX stond gisteren in het rood toen we thuiskwamen. Er is hier wel een tankstation in de buurt, maar dat ding is van Shell. En je weet : ik tank nooit bij Shell.
Toen ik nog in lease auto's reed kreeg ik bij een bepaald bedrijf een tankpas van Shell. Dat was dus een zware straf voor mij. Ik mocht wel bij andere stations tanken, maar dan moest ik zelf betalen en later het bonnetje declareren. Toen heb ik maar daarvoor gekozen.
Met name in de jaren 90 heb ik veel woon-werkverkeer gereden op de motor. Dat was op de CB650 SC. Mijn werkgever vond het geen probleem en ik mocht ook de tankpas van de leaseauto gebruiken. Die bak stond dan de hele week gewoon voor de deur.
Ik ging ook nog even de stofzuiger door de auto halen. Dat deed ik bij het tankstation. Ik zag te laat dat er geen tuut op de slang zat. Dus ging ik zuigen met de uiteinde van de slang. Dat was erg onhandig. Zo onhandig, dat ik per ongeluk een stel werkhandschoenen opzoog. Floeperdefloep klonk het. Het was een erg goedkoop paar, dus heb ik niets ondernomen om ze terug te krijgen. Komt bij dat ze al wat oud waren. En ze waren niet van mij... Maar dat blijft onder ons. Toch?