dinsdag 22 september 2015

Vluchtelingen : andere berichten

Soms vraag ik me af waarom er per se een zielig en positief beeld geschetst moet worden van vluchtelingen en/of (im)migranten. Zoals ik al eerder schreef lees ik dankzij het internet ook buitenlandse kranten. Zo las ik dat in Zweden het aantal verkrachtingen exorbitant gestegen is. Van het land met de minste, naar een met de meeste. Hoe kan dat nou? dacht ik. Net zoals in ons land is men niet zo gecharmeerd in Zweden van het benoemen van zaken. De enorme stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door... immigranten. Als dat zo is, dan is dat een feit. En kan en moet men daar gericht iets aan doen. Verzwijgen is helemaal uit den boze.
In Duitsland hebben zo'n 400 agenten in Berlijn een moskee bestormd, omdat daar ISIS activiteiten zouden plaatsvinden. Tja, dat soort verschijnselen worden ook meegenomen. Gedurende ruim drie maanden heeft die Polizei de stelselmatige verkrachtingen in asielopvangcentra in opdracht van hogerhand verzwegen. Het Westfalen Blatt bijvoorbeeld was zo open om over de golf van verkrachtingen door immigranten te berichten. Ik vraag me wederom af, waarom dat soort negatieve zaken verzwegen wordt. Volgens bepaalde Duitse media bestaat ruim 80% van de vluchtelingen uit jongemannen. Vaak betalen ze voor seks met jonge vrouwelijke vluchtelingen. Per keer 10 euro en dan zorgt de rest ervoor dat ze niets gezien of gemerkt heeft.
Van een aantal scholen in de DBR adviseert de schoolleiding hun vrouwelijke leerlingen zich dusdanig te kleden, dat blote lichaamsdelen bedekt zijn. Dit naar aanleiding van pogingen tot verkrachting en aanrandingen van leerlingen in de buurt van opvangcentra. In die opvangcentra tiert de handel in drugs en wapens welig, volgens lokale kranten. Prostitutie is er ook aan de orde van de dag.
Een Oostenrijkse krant (Krone Zeitung) maakt melding van een hongerstaking onder bepaalde vluchtelingen. Ze eisen meer geld (2.000 euro per maand) en een paspoort.  En tot slot is in ItaliĆ« een aantal vrouwen bekeurd, omdat zij op het (nota bene Italiaanse) strand in bikini in de buurt van moslim vrouwen waren. Deze berichten voeg ik toe aan de reguliere, voor meer evenwichtig nieuws over immigranten.