zondag 20 september 2015

Help, ik ben een racist!

Wie in dit land een afwijkende mening heeft, wordt gelijk maar even een negatief stempel opgedrukt. Gestigmatiseerd.
We vierden een keer de 5e verjaardag van een van onze zoons. Vooraf hadden we de kids in het algemeen en een moeder in het bijzonder gewaarschuwd dat ze vooral niet met eten mogen gooien. Dat klinkt wat vreemd, maar we hadden bepaalde voorkennis. En toch gooit dat jochie tot twee keer toe met eten. Dus belden we zijn moeder op : kom uw zoontje maar halen. Van zijn moeder kregen wij subiet het stempel 'kinderhaters' opgedrukt. Op ander gebied zie ik dat soort naar gedrag ook.
Als iemand bezwaar maakt tegen de komst van zoveel immigranten, is hij of zij een racist! Hahaha! Dat doet me denken aan mijn ervaringen met bepaalde collega's uit vooral de Antillen en Suriname. Als ik (met mijn bruine toet en zwarte haren) hen aansprak omdat het werk niet helemaal correct was, deed ik dat volgens hen omdat ze bruin en/of negers waren. Ze gooiden het gelijk op discriminatie. En dan kwam gelijk de hele geschiedenis rond de slavernij voorbij, een optocht zwarte pieten en het UWV. Die laatste organisatie vanwege de veel te lage of geweigerde oeWee oeWee. Een waardeloze niet relevante reactie dus. Maar wel een om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen.
Op soortgelijke manier reageren hier ook veel mensen op anderen die bezwaren maken tegen zoveel immigranten of de komst van een AZC. Ze zullen wellicht denken : wat als die lui in dat AZC een keer niet hun zin krijgen? Gaan ze dan weer zo agressief tekeer? Gaan ze dan weer hun kids gebruiken als schilden of gaan ze ermee gooien? En al dat zwerfvuil? We veroorzaken hier zelf genoeg zwerfvuil en dat baantje willen we ook houden. Tja, ze komen uit een heel andere cultuur en hebben een heel andere mentaliteit. Kijk maar naar menige tuin en de manier waarop ramen worden bedekt. Het lijken wel studenten. Sorry, niet als discriminatie bedoeld hoor.

Andersom vindt men het wel acceptabel als immigranten bij elkaar gaan wonen in een bepaald stadsdeel. Die willen blijkbaar zelf niet tussen de Nederlanders wonen. Er zijn complete wijken waar het letterlijk zwart of bruin ziet van de mensen. Die noemt men dan een Marokkanen wijk of Antillianen flat of Surikade. Maar dat alles is dan geen probleem, geen discriminatie en geen racisme. Laat ik het zo zeggen : Als ik tussen dertig Syriërs of Marokkanen of Antillianen of Eskimo's had willen wonen, was ik geëmigreerd naar hun land. En als ik tussen criminelen wil gaan wonen, zorg ik dat ik in de gevangenis terechtkom. Of op het Binnenhof of in menige directie van financiële organisaties. Dit alles neemt niet weg dat ons bleke land best wel wat kleur kan gebruiken. Maar dan wel op een weloverwogen manier.
Waarom mag niet iedereen in zijn of haar eigen land of woonplaats zijn of haar zegje doen? Waarom moet iedereen het eens zijn met anderen? Dat noem ik dus discriminatie of is Nederland een totalitaire staat aan het worden? O, we moeten solidair (ook zo'n typisch links woord) zijn? Waarom heeft dan niet elke Nederlander het goed? Waarom mag een immigrant niet onder de brug slapen, maar een dakloze wel? En waarom krijgt die dakloze geen hotelkamer aangeboden? Waarom zijn er voedselbanken? Waarom moeten die mensen wel subiet aan een baan geholpen worden?
Ik heb geen hekel aan vreemdelingen. Wat ik wel proef is selectieve voorkeur, discriminatie. Ik doe slechts mijn zegje. En mocht ik toch een racist zijn, dan discrimineert u.