donderdag 3 september 2015

Dag scootmobiel

Een mevrouw hier in Dronten werd geconfronteerd met een forse verhoging van haar eigen bijdrage voor haar scootmobiel. Ze moest in plaats van 30 euro per maand 114 euro aan de gemeente Dronten betalen! Over exorbitante verhoging gesproken.
De mevrouw in kwestie lijdt aan bindweefselziekte. Alsof dat niet erg genoeg is, wordt ze extra gestraft. Omdat ze geen gehoor kreeg bij de gemeente heeft ze zelf een (gebruikte) scootmobiel gekocht, De gemeente heeft zelf geen bijdrage geleverd voor de aanschaf, hoewel die stukken goedkoper is dan er een van de gemeente lenen.
Van zeer dichtbij maak ik het scootmobiel fenomeen mee. Eerlijk gezegd krijg ik de indruk dat veel mensen afgescheept worden met zo'n hulpmiddel. De leverancier gooit hem nog net niet over de schutting bij aflevering. Er wordt nauwelijks rekening gehouden met de eisen en wensen van de gebruiker.  Zo laat de actieradius vaak te wensen over. Laatst werd er een scootmobiel afgeleverd met een los stuur! Gelukkig zag een buurtbewoner dat en wees de monteur op het gevaarlijke euvel. Ik vind die voertuigjes alles behalve veilig. Ze doen me denken aan de Reliant Robin die in mijn jeugd bij ons in de buurt in gebruik was. Dat ding was ook zo instabiel met dat ene voorwiel. Het hele gebeuren rond de scootmobiel moet aanzienlijk beter. Soms krijg ik het gevoel alsof het allemaal gaat vanuit de gedachte : "Ach het zijn allemaal maar lastige mensen."