dinsdag 8 september 2015

E-mail Waaks!

Echt waaks was men niet bij de gemeente Dronten. Dit keer gaat het niet over een financiële kwestie, maar over privacy.
We kregen een e-mail van het project Waaks!, een initiatief om de waakzaamheid te coördineren en te bevorderen van hondenbezitters bedoeld om criminaliteit te voorkomen.
De verzender van het bericht heeft verzuimd de e-mail adressen onzichtbaar te maken. Dus konden alle ontvangers c.q. leden van Waaks! elkaars e-mailadressen zien. Een soortgelijke situatie deed zich een aantal keren voor bij de voetbalvereniging van Lelystad, SVL '67. Daar reageerde men toen niet op mijn klacht.
Vanuit Waaks heeft men vrij snel excuses aangeboden voor deze slordigheid.
Het komt helaas maar al te vaak voor, dat iemand stiekem de adressen beschikbaar stelt aan anderen. Want de adressen zijn geld waard. Met gevolg : ongewenste, vaak commerciële e-mails.  In het verleden kreeg ik opeens een nepfactuur van een oplichter toegestuurd. Toen bleek (ook) ons e-mailadres door een medewerker van een organisatie gestolen te zijn. Vooral oplichters zijn erg gebrand op e-mail adressen. Zo'n excuus vanuit Waaks! mag dan leuk overkomen, maar wat indien sprake is van vervolgschade? Oké, het zal lastig zijn aan te tonen dat het door het e-mail bericht van Waaks! veroorzaakt is. Maar mocht het zo zijn, dan komt men er met een excuus erg goedkoop vanaf. Voortaan nog beter opletten dus. Waaks!