dinsdag 16 november 2021

Zuurkool met worst!

De R is al een tijdje in de maand. LeveRtRaan! O nee, daar doen we niet meer aan. Gelukkig wel aan spRuitjes, boeRenkool, bRuine bonensoep, eRwtensoep en zuuRkool.
Na een weekend met gado gado (mmmm!) was het gisteren een bordje zuurkool. Ook heel lekker hoor. Natuurlijk met worst. Geen Hema geval, want er lag er nog een in de koelkast op voorraad. De zuurkool wordt afhankelijk van de zuurgraad afgespoeld. Anders wordt het te zuur voor ons. Daar krijg je zo'n chagrijnig gezicht van. Zo herken ik de zuurkooleters en azijndrinkers. Voor de rest volgen we het bekende recept. Compleet met een kuiltje met bruine jus. Het smaakte heerlijk. Toch schepte ik niet voor een tweede keer op. Het is zo'n gerecht dat als ik er een hap te veel van neem de zuurkool mij gaat tegenstaan. Dat zou zonde zijn.
Voor het gemak en uit nieuwsgierigheid kopen we heel sporadisch kant en klare R-soep. Die uit blik is ronduit smakeloos en zout. Je moet net geluk hebben wil je een goede soep treffen. Zoals bij bepaalde slagers.