Al met al smaakte het gerecht prima. Het enige minpuntje vonden we de peultjes. Ik had al zo'n vermoeden dat ze in de gemelde opwarmtijd (3 minuten) niet echt gaar zouden worden. Eerder deze week had ik al peultjes met worteltjes gemaakt. Toen was de kooktijd aanzienlijk langer. Daarom overwoog ik na het lezen van de bereidingswijze de peultjes wat voor te koken. Maar ik besloot toch maar me aan de beschreven bereiding te houden. Gevolg was, dat de peultjes taai waren geworden. Ze waren slap en taai. We hebben ze wel opgegeten hoor. De volgende keer (als ie ooit komt) ga ik de peultjes halveren en vooraf koken. Dan is de Caribbean Style Sweet Chicken wat ons betreft helemaal af. O ja, het vervangen van de mango door perzikjes (uit een blikje) was zondermeer geslaagd.
Ik kreeg ook het idee dat zo'n maaltijd als hapje voor een groep gasten ook te doen is. Per verpakking voor 3 à 4 personen. Je kan veel voorbereiden. Dan hoef je op de dag zelf alleen de kant en klare saus op te warmen en de rijst te koken. Dan ben je ruimschoots binnen 15 minuten klaar. De gasten die zich doodschrikken van de groene peultjes kunnen die er zo uitvissen. En voor de vega's lijkt me dat de kipfilet ook vervangen kan worden door tahoe / tofu in blokjes gesneden. En anders is er nog altijd een Pizzeria en/of snackbar in de buurt waar kieskeurige gasten hun hap kunnen halen. Uiteraard wel zelf betalen en daar opeten. 😀