zaterdag 27 november 2021

Stabij in de rui

Fenna is sinds kort in de rui. Dat betekent dagelijks de stofzuiger tevoorschijn halen. Vanmorgen heb ik haar vacht gekamd. Dat doe ik liever niet al te vaak als ze in de rui is. De natuur moet ook z'n werk kunnen doen. Maar zo eens per week haal ik de kam erover, om de losse vacht te verwijderen. Dan help ik de natuur en onszelf een beetje. We hebben dan veel minder last van plukjes hondenhaar. Op de foto is de hoeveel na een kambeurtje met een grove kam te zien.
Volgens Linda moet ik me niet door Fenna of welke hond dan ook laten likken. Ik kan daar ziek van worden. Nou beste Linda, wij hebben al sinds 1976 honden en vanaf dat jaar ben ik geregeld gelikt. Naar mijn weten ben ik daar nooit ziek van geworden. Natuurlijk laat ik me niet likken als de hond net zichzelf schoongelikt heeft nadat ie z'n behoefte gedaan heeft. Of een dode muis in z'n bek gehad heeft.
Haha! Ik ben wel geregeld ziek geworden (verkouden en/of griep) nadat ik door een mens begroet ben of ermee geknuffeld heb. Meestal waren het de (klein)kinderen die het doorgaven en vaak tegen het eind van het jaar. Daarom ben ik ook nu nog steeds voorzichtig in de omgang met kinderen. Niet met Fenna. Mijn afweersysteem is na 45 jaar honden al helemaal op die beesten afgestemd. Dankzij Fenna wordt het ook up to date gehouden. Linda heeft vanwege de corona last gekregen van smetvrees. Na de kambeurt heb ik de stofzuiger maar weer eens door het huisje gehaald.