dinsdag 30 november 2021

Wie wind zaait

"Als er risico's zitten aan een vaccin, heb ik het recht om zelf te kiezen."
De politiek reageert quasi bezorgd over de toenemende polarisatie in ons land. Enige vorm van zelfreflectie ontbreekt bij hen. Het is de politiek zelf, die de polarisatie aanwakkert. Zodoende probeert het kabinet dat mensen elkaar ertoe dwingen zich te laten vaccineren. Met hun houding, die aangeeft dat zij blijkbaar boven de wet staan, probeert men de burgers de wet voor te schrijven. Desnoods op een harde manier. Zelf onttrekken zij zich geregeld aan hun eigen maatregelen. Afgezien daarvan hitst de politiek de bevolking tegen elkaar op, door nadrukkelijk met het vingertje te wijzen naar niet-gevaccineerden als schuldigen van de pandemie. Mensen die zich niet aan de quarantaine houden worden als criminelen beschouwd. Alleen een enkelband ontbreekt nog.
De vele leugens die het kabinet verspreidt en uitgedragen worden door de reguliere media dragen ook bij tot de polarisatie. Velen hobbelen slaafs / calvinistisch achter het kabinet aan, terwijl de mensen die, na breed geïnformeerd te zijn, zich kritisch opstellen niet gehoord en zelfs verbannen worden uit de media.
De kwestie rond de druk op het zorgpersoneel, doet me denken aan de straf, waarmee iemand met een tandenborstel een plein moet aanvegen. Ook iets wat het kabinet heeft veroorzaakt en nog steeds bewust weigert op orde te maken. Met een Zorg die op orde is, zou er veel minder sprake zijn van paniek en verwijten naar niet-gevaccineerden. Het zijn met name de gevaccineerden die zich vrijelijk mogen bewegen en zodoende het virus verspreiden.
Ik lees nu dat een aantal Big Farm bazen al roept, dat de nieuwe variant ernstiger is. Zoals gewoonlijk gaan het kabinet en de reguliere media daarin mee. Natuurlijk, want er kan weer grof verdiend worden. Ik luister liever naar de geluiden uit Zuid Afrika en die van onafhankelijke deskundigen.