zaterdag 20 november 2021

Toename hondenoverlast

Na de derde aanval op Fenna zijn er vanwege getuigen allerlei verhalen losgekomen in de wijk. Er wordt opvallend veel verteld over de toename van nare honden en dito eigenaren. In het algemeen betreft het opvoedingsproblemen en het niet willen houden aan de regelgeving.
Omdat Fenna en ik geregeld op pad zijn, vallen de nieuwkomers onder de viervoeters op. Vaak jonge honden, die hun eigenaren voortslepen. Dat zegt mij al iets. Wat mij ook opvalt is het vaak fysiek optreden. Als Fenna en ik passeren, pakken ze hun hond om de nek beet of klemmen de kop tussen de benen. Bedoeld om het beest in toom te houden. Intussen gaat de hond dan fel tekeer. Er liep hier een jongeman met een herdershond. Die hond reageerde ook heel erg agressief tegen alles en iedereen. Compleet met het schuim op de bek. De jongeman hield hem weliswaar erg kort aan de riem bij hem, maar ik dacht vaak : "Wat als de riem breekt of losschiet?" Ik heb het stel al een tijdje niet meer gezien.
En dan is er het loslopend soort in gebieden waar een aanlijnplicht geldt en de hondenpoep. De meeste nieuwkomers ruimen niets op. In de losloopgebieden blijken veel honden niet onder appel te staan (luisteren voor geen meter). Geregeld is de baas uit zicht. Die zien dus niet wat hun hond doet.