donderdag 18 november 2021

Wat een heibel

De (duidelijk D66) voorzitter van de Tweede Kamer wil dat er een gesprek komt over het taalgebruik. Ze wil dat nu haar partijgenoot Sjoerdsma (vind ik zelf een zeer onfris mannetje)  door een lid van de FvD onheus bejegend zou zijn. Sjoerdsma werd gewaarschuwd dat hij wellicht voor een tribunaal zal moeten verschijnen. Verwezen wordt naar een in gang gezet 'Neurenberg 2 proces' tegen de WHO en regeringsleiders vanwege het coronabeleid. Een initiatief dat toegeschreven wordt aan 'complotdenkers' en daarom nauwelijks in het nieuws is.
Het is interessant en toch ook weer typerend te noemen, dat leden van linkse linkse partijen, waaronder die van D66 wel rechtse Kamerleden onder het gebruik van termen als nazi's en Hitler mogen neerzetten, maar een waarschuwing omtrent een tribunaal wordt als bedreigend en/of schokkend ervaren. Zoals gezegd, is de voorzitter van de Tweede Kamer lid van D66.
Alec Baldwin wordt er nu van beschuldigd, dat hij buiten het scenario om geschoten heeft met gevolg dat een cameravrouw omkwam en een regisseur gewond raakte. De aanklagers hebben ook veel kritiek op de procedures rond het vuurwapengebruik op de set. Men verwijt Baldwin o.a. ook dat hij het wapen zelf ook had moeten controleren. Vooral omdat het hem door iemand anders aangereikt was. Men vindt het ook schokkend dat er echte munitie op de set aanwezig was. Baldwin zelf is een fel tegenstander van het bezit van vuurwapens en hekelt geregeld de NRA. Niet bepaald consequent gedrag van de acteur. Maar dat zien we wel vaker bij artiesten. Ze belijden veel met de mond, maar hun daden zijn tegenovergesteld.
Ten aanzien van de 'vluchtelingen' zijn zij voorstander van open grenzen en toelating, terwijl zij zelf veilig achter muren en hekken in hun villa's van hun luxe loterij-leventje genieten. Daar achter die omheiningen is ondanks het gebrek aan locaties niet één 'vluchteling' opgenomen. Zelf maken zij wel leuke reisjes om aandacht te vragen voor mensen die het vele malen erger hebben. Of is die aandacht voor hen zelf? Om daarna weer terug te keren naar hun villa's.
Een Chinese tennisspeelster wordt vermist of gemist. Ze had aangifte gedaan tegen een voormalig toppoliticus wegens seksueel misbruik. Tja, wie zo'n beschuldiging uit in China beloopt grote kans te verdwijnen.