zondag 28 november 2021

We zijn telepathisch

Gaan alle mensen die zo agressief doen jegens niet-gevaccineerden, Zuid Afrika vanwege het nieuwste coronavariant de oorlog verklaren? Ik denk het niet, want zo consequent zijn die mensen ook weer niet. De komst van de nieuwste variant geeft aan, dat de laboranten in Wuhan flink hun best hebben gedaan met de ontwikkeling van het covid-19 biowapen.
Al van meet af aan hebben Sonja en ik heel vaak dezelfde gedachten. Ik bedoel dan, dat ik bijvoorbeeld aan iets denk om te gaan doen. Vervolgens doet Sonja het, zonder dat we erover gesproken hebben. Dat geldt ook voor het boodschappen doen en het eten.
Over eten gesproken, het is wat vreemd om een zoetje in mijn koffie te doen en op mijn appelpunt een dot slagroom. Houd ik mezelf voor de gek of hoe zit dat? Ik zie het zo : het een vervangt het ander. Komt bij dat ik wel dagelijks koffie drink, maar geen appelpunt met slagroom of iets dergelijks eet. Dus valt het best mee.

Gisteren heeft ze een pan erwtensoep gemaakt. Het meeste ervan wordt ingevroren. We hebben hier een flinke partij lege bakjes met deksels van de Chinees. Dar gaat de soep, bami of nasi in. Zo kunnen we voorlopig weer vooruit. Gisteren hebben we de laatste diepvries erwtensoep opgemaakt. Nu ligt er weer een partij verse soep in de vrieskast. Ze heeft een bakje meegenomen naar een alleenstaande buurtbewoonster waarmee ze geregeld koffie drinkt. Als ik zo'n pan zie, dan mis ik nog iets. Nee, niet de witte rijst. Die ligt ook in de vriezer. Ik mis een pannetje met pepesan; hete vis. Eigenlijk zou ik een hele, verse makreel moeten kopen. Dan het gerecht maken en vervolgens met als de rest in delen invriezen. Als het zover is, dan kan ik een complete maaltijd uit de vrieskast pakken : een bakje erwtensoep, een zakje met rijst en een bakje of zakje met een stuk pepesan.