vrijdag 19 november 2021

Ook goeie morgen!

Wat denk je? Oké, het is weer  vrijdag. Zit ik even mijn e-mail te lezen, krijgen we bezoek van een bekende. Ik dacht in een flits : "O, die komt voor de koffie." Ze is nauwelijks in de huiskamer of ze begint mij op een nare toon aan te spreken. Ik maak volgens haar het pleintje niet goed schoon! Het bladafval, waarvan ik een deel tussen de struiken gooi (doe ik al jaren vanwege de egels), moet ik van haar in de gft kliko gooien. Ik gebruik volgens haar ook geen bezem, alleen een bladhark. Waarschijnlijk heeft ze een vuiltje in haar oog, want ik gebruik ook altijd een bezem. Zelf steekt ze geen hand uit. Ze beweert dat het blad dat tussen de struiken ligt weer het pleintje opwaait. Nou, als dat zo zou zijn, dan zou ik nogal dom bezig zijn. Ik heb dat blad de afgelopen 8 jaar daar nooit zien wegwaaien. Ze schreeuwde ook dat ik het pleintje voor haar huis niet meer hoefde schoon te maken. Dat deed ik al lang niet meer, omdat ze altijd negatief commentaar heeft. Alsof zij mij voor dat werk betalen moet.
Maar goed, ze was zo lelijk aan het schreeuwen tegen mij, dat ik haar gezegd heb hier niet meer welkom te zijn. Het was verdorie nog niet eens 10 uur en dan zo'n schreeuwerd in huis! Opzouten!
De laatste tijd gedraagt ze zich alsmaar vervelender. Ze bemoeit zich met alles en iedereen. Niets is goed in haar ogen. En dan die venijnige toon. Ik laat me niet als een kind behandelen. Als ze het zo goed weet, mag ze zelf eens een bezem en hark in haar handen nemen. Nu hebben we twee van die bewoners met een grote mond.
Ik moest even aan gisteren denken, toen ik op het pleintje bezig was. Toen keek ze al op een bepaalde manier naar mijn bezigheden. Ik dacht nog : "Straks komt ze naar buiten en begint het gezeur weer." Ik heb het al langer aangehoord en mijn mond maar gehouden. Maar ze bleef binnen en heeft het dus opgezouten tot vanmorgen. Jammer.