dinsdag 30 november 2021

Curaçao

Laatst moest ik weer even aan dat eiland denken. Sonja kijkt graag naar Expeditie Robinson. Toen ik aanschoof, zag ik hoe een paar deelnemers tips kregen om vissen te vangen. En wat zag ik? Een leeg blikje met daar omheen vislijn gewikkeld. Het blikje dient als spoel. Met aan het eind van de lijn een haak en lood(denk ik) of een steen. Met aas aan de haak moest je vervolgens met de lijn slingeren en op het juiste moment loslaten. Zo kan je het aas ver in zee gooien.
Zo deden wij dat in de jaren 61-63 op Curaçao ook. We lokten de vis door zee-egels en andere schelpdieren als aas en voer te gebruiken. Het viel mij al eerder op, dat er weinig kennis aanwezig was bij de deelnemers om vis te vangen.
Zelf volg ik liever een serie als Rauw Curaçao. Die gaat over de bewoners van het eiland en de problematiek van de pandemie. Zo'n serie als Roadtrip Curaçao vind ik oninteressant. Soms zelfs wat gênant te zien hoe de mensen met veel poen zich daar gedragen. Ik kan alleen hopen, dat ze veel en vooral grote fooien geven aan de lokale bediening.