vrijdag 19 november 2021

Treurig kennisniveau

Als ik zo de maatregelen zie in omringende landen, dan begin ik te denken aan een Rambo-spoedcursus. Opvallend laat men in de teksten over de hausse aan ziekenhuisopnames het woord 'gevaccineerden' of 'gevaccineerde' (patiënten) weg.
Geregeld ben ik wat verbaasd over de onwetendheid van mensen. Mensen die jonger zijn dan ik. Ze zijn niet in staat om gebeurtenissen en/of maatschappelijke verschijnselen aan een tijdsperiode te koppelen. De Cuba crisis komt zodoende in de jaren 70 terecht en de toren hoge kapsels van de dames in de jaren 80. Voor de niet-weters : beide vonden plaats in de jaren 60. Het is maar een topje van de ijsberg van onwetendheid.
Zelfs de oude Willem Drees heeft zich ook bij de neus laten nemen. Door de Amerikaanse ambassadeur. Die gaf hem als herinnering een maansteen, compleet met fraai tekstbord. Alleen hadden de astronauten nooit zo'n grote steen van de maan meegenomen. Haha!

Laatst las ik dat iemand het verhaal van Noach en de ark als onzin bestempelde; verzonnen lariekoek! Het interessante aan dat Bijbelse verhaal is juist, dat duizenden jaren eerder het verhaal diverse keren in spijkerschrift vastgelegd is. Die teksten vond men op verschillende kleitabletten uit het vroegere Mesopotamië. De watervloed werd toen al voorspeld en de bouwer kreeg zelfs bouwinstructies mee en van zijn vee twee stuks mee te nemen (dus niet van alle dieren op de wereld). Hier en daar is er inhoudelijk verschil tussen het Bijbels verhaal en de diverse teksten in spijkerschrift. En dan is er het grote tijdsverschil. Misschien dat de Joden dit verhaal later gewijzigd overgenomen hebben.
Ik wil alleen maar zeggen, dat velen maar wat roepen. Men verzuimt zich te verdiepen in zaken. Met gevolg 'domme' opmerkingen.