zondag 21 november 2021

't Is nooit goed

Vanwege de vraag : "Waarom doet/zegt iemand dat?" probeer ik bepaald gedrag van mensen te begrijpen. Zo heb ik geen antwoord kunnen vinden op de vraag, waarom er volgens iemand niets, maar dan ook niets goed is. Zelfs de vogels buiten fluiten volgens hem vals.
Meneer produceert een constante stroom van negatieve opmerkingen. Dat begint bij het opstaan en eindigt bij het slapen gaan (denk ik). Het zal tijdens de slaap ook wel zo doorgaan. Het weer, ongeacht het type, deugt ook nooit.
Op het terras zitten de stoelen niet lekker, hebben andere gasten rare kleren aan en drinken en/of eten zij verkeerde dingen. De bediening is traag. En dat alles nog voordat we goed en wel zitten. Als de bestelling is opgenomen, duurt het weer veel te lang voordat de serveerster terug is. Ook al vinden wij dat de koffie met koek erg snel en netjes uitgeserveerd wordt. Het koekje in dat rot papiertje smaakt niet en is veel te klein. De suiker zit in een verkeerde verpakking en de koffie smaakt ook niet. Het weer blijft ook waardeloos. De zon schijnt en af en toe trekt een wolkje voorbij. Was het op het terras ook maar zo. Niet dus want de bediening draagt rare outfit. Hoewel wij gewend zijn aan de zwarte kleding, witte blouses en schortjes.
De rekening is veel te hoog, de tafel wordt verkeerd afgeruimd, de fiets zit niet lekker, het verkeer is verkeerd, om verder maar te zwijgen over de mensen die we onderweg tegenkomen. De hele dag mopperen. He tis geen minuut stil. En dan niet binnensmonds, nee, luidruchtig! Iedereen kijkt naar ons en hij jaagt geregeld mensen in het harnas. En dan toch beweren dat ie aan het eind van de dag een leuke dag gehad heeft. Hij wel. Want wij waren het na een half uurtje al zat.
Ik heb voor die persoon diverse klussen gedaan, terwijl hij over mijn schouders meekeek. Dan kan je je een beetje voorstellen hoe die verlopen zijn. Ik leef nog.