donderdag 25 november 2021

Nieuws, maar geen nieuws

Soms krijg ik vreemde links gepresenteerd door zoekmachines als ik op zoek ben naar de waarheid. Zo kwam ik terecht op een bewering, als zou Marco Borsato tijdens bbq's een paar Voice kids eh... aangeraakt hebben op plaatsen waar het niet hoort.
Natuurlijk keek ik naar de bron. Dat was niet een roddel van een of ander gebruiker van een sociaal medium. Nee, het betrof een vrij bekend roddelblad. Het bericht bleek vandaag door meer media bekend te zijn gemaakt. Ik ga er vanuit, dat die bladen / websites niet zitten te wachten op een miljoenen claim van Borsato wegens imagoschade.
Marco schijnt ook uit The Voice gezet te zijn.  Het is wel zo, dat Borsato eerder door War Child aan de kant gezet is. Niet andersom, zoals Marco zelf graag beweert. Vanwege dit bericht? Marco vertelt niet altijd de waarheid. Zo is Borsato niet van zijn mountainbike gevallen tijdens het sporten, maar gewoon van zijn fiets bij een Jumbo vestiging. Marco ging trouwens ook niet vreemd. Ze waren bekenden van hem. Maar goed, we moeten ons niet zo met Borsato's privé leven bemoeien.
Als een bekende Nederlander (waaronder ook politici) iets doet wat niet mag, houden de media zich vaak opvallend stil. Het journaille is bang niet meer gevraagd te worden voor interviews en dergelijke. O ja, hoe zat het ook al weer met Borsato en zijn liedje De Waarheid? O ja, "...zodat ik niet kan verraden wat de waarheid is...."