vrijdag 26 november 2021

Een rammelend, eindeloos project

Het project dat Corona heet rammelt wat mij betreft van alle kanten. Logisch, want de projectorganisatie deugt niet. Het OMT (met onafhankelijke deskundigen!) had de verantwoordelijkheid moeten krijgen. Niet de overheid, maar de Zorg had het OMT moeten samenstellen. Het gaat immers primair om onze gezondheid. De overheid in de vorm van de betrokken ministeries zouden sec werkgroepen moeten zijn. Door de gekozen organisatie is het project gedoemd te mislukken, omdat niet de gezondheid maar de politiek de hoofdrol speelt. Met alle negatieve gevolgen van dien. Tenzij de overheid iets heel anders voor ogen heeft, dan onze gezondheid. Dan wil je als overheid heel graag de leiding over zo'n project hebben.
Het draagvlak bij de bevolking neemt door het gestuntel van dit kabinet alsmaar af. Het speeltje dat coronapas heet is een zinloos paspoort aan het worden en een adequate oplossing is er nog steeds niet. Zoals elk project van de overheid zijn er wel miljarden euro's verspild en zijn de economische en maatschappelijke bijverschijnselen vele malen erger geworden dan de kwaal. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om de economie van dit jaar te vergelijken met die van vorig jaar en te roepen : Het gaat goed!! Je herkent het vast wel van school : ik had een 4 maar mijn vriendjes hadden een nog lager cijfer. Dus gaat het goed. Maar ja, met zo'n kreet wil men het beleid rechtvaardigen.
De gekozen oplossing in de vorm van vaccins is een van het type state of the art. Wie voorop wilt lopen, betaalt de rekening van de kinderziektes; in dit geval de bijverschijnselen. Zo is het altijd al geweest met nieuwe producten. Het zijn de instanties met veel geld die voor het nieuwste van het nieuwste kunnen gaan. Maar het gaat hier om mensen en niet om apparaten!
Gezien de aanpak wordt het coronaproject een eindeloze. Eindeloos, omdat men tussentijds telkens weer eisen / wensen toevoegt en achter de feiten(?) aanholt. Het niveau van de Zorg moet als eerste op juiste hoogte teruggebracht worden. Er is sinds 2010 nog maar een derde van over, terwijl de bevolking flink toegenomen is.
In het bedrijfsleven zou zo'n acterende projectleiding vorig jaar al gewipt zijn.