vrijdag 23 augustus 2019

Vreemd

Op de wereld heerst een groot aantal bosbranden. In Siberië staat een gebied zo groot als België in brand. Naar het schijnt maakt niemand zich daar druk over, terwijl al dat groen aardig wat CO2 opvreet.
Nee, men maakt zich wel druk over het Amazone gebied waar veel bos platgebrand wordt voor de landbouw. Dus meer groen eten is ook niet goed voor het milieu. Die consternatie wordt veroorzaakt door... geld. Westerse landen verstrekken subsidies voor het behoud van het Amazone woud. Dat geld verdwijnt natuurlijk in de zakken van politici en hun vriendjes, terwijl de vernietiging van al het groen gestaag doorgaat. Het is zoals met veel financiële hulp. Daar worden enkel bewindvoerders beter van.
In het westen van India worden de bewoners geteisterd door zware overstromingen. Er is wel geld, maar dat besteedt de Indiase regering liever aan raketten met kernkoppen en ruimtevaartprojecten; de moderne heilige koe.
Onze regering wil miljarden lenen en het geld opzij leggen voor moeilijke tijden. Volgens mij verkeren heel veel Nederlanders al langere tijd moeilijke tijden. Hun aantal neemt dagelijks toe. Zij hebben niets aan geld in bewaring.
Geld bij een bank deponeren heeft trouwens geen zin meer. Tenminste, wat spaargeld betreft. De rente is nul komma nul. Tijd om de oude sok weer tevoorschijn te halen, anders vreten die bankmensen van ons geld. Om bepaalde redenen 'verdienen' de banken nog steeds erg veel. De rente staat voor de klanten op nul. Voor de banken is dat hoger.