vrijdag 23 augustus 2019

Druk, druk, druk!

Deze week hoorde ik wat achterhaald nieuws. Het ging over de zorgkosten. Men komt er nu pas achter, dat die kosten voor velen onbetaalbaar zijn geworden of worden. Het is niet alleen de premie en het eigen risico, ook de kosten van medicijnen, hulpmiddelen, bezoeken (reis- en parkeerkosten) komen daar nog bij. Wie chronisch ziek is, is de klos. Tenzij je geld hebt. Oud nieuws dus, want dat merken wij en velen met ons al jaren. De consumptie blijft ook achter. Logisch, want alles wordt alsmaar duurder, terwijl de inkomens gelijk blijven en de pensioenen dalen. Uitjes zijn voor mensen met geld.
Ik heb de laatste tijd nauwelijks tijd om achter mijn laptopje te gaan zitten. We zijn beiden nogal druk. Geweest, mag ik vandaag zeggen. Even wat bijkomen en iets anders doen. Een andere vorm van inspanning is immers ook ontspanning. Stilzitten kan ik nauwelijks. Dus een boek lezen of films kijken is niets voor mij. Gelukkig is er altijd wel wat te doen.
Nu was mijn bedoeling om deze week wat snoeiwerk te gaan doen. Het openbaar groen op het pleintje is daaraan toe. Helaas bleken alle beschikbare gft kliko's al vol. Gisteren zijn ze geleegd. De komende dagen wordt het mij te warm om me in de zon te gaan uitsloven. 's Avonds laat of 's morgens vroeg zou ook kunnen, maar dat wil ik mijn buurtbewoners niet aandoen.