maandag 12 augustus 2019

Ik rotzooi maar wat aan -2-

Na de koffie ben ik op de fiets gesprongen om naar de loods te gaan. In de loods ben ik het oud ijzer te lijf gegaan. Daar had ik gewoon zin in. Onderweg fietste ik over het Meerpaalplein, waar men druk doende was de boel weer op orde te maken na de Meerpaaldagen. Wat een rotzooi lag daar trouwens in het anders zo schone dorp. Ik bezoek die drukte niet, maar het schijnt er gezellig te zijn tussen veel dronken lui.
In de loods heb ik eerst mijn werkplunje aangetrokken. Er lag niet echt veel oud ijzer, want ik was voorgaande weken al bezig geweest. Het is net als met het ongewenst groen : geregeld aanpakken, dan is het weinig en blijft het leuk werk.
Dit keer waren het voornamelijk buizen met koppelingen eraan. Een beetje koper de de rest cv pijp. Hoewel.... dit keer kreeg ik wat materiaal in handen dat een mix was van beide. Het betrof het leidingwerk van een cv systeem. Tussen het ijzer door had men ook koper gebruikt. Korte stukken met uiteraard koppelingen. Met wat restanten pijp een langere pijp gemaakt. Prutsers!
De installateur die dat gedaan heeft zou ik graag wat vragen willen stellen. Ik vind het maar erg slordig en gemakzuchtig overkomen. Om maar te zwijgen over de klantgerichtheid, vertrouwen, vakmanschap, respect, zelfreflectie enz.
Onvoldoende cv pijp meenemen en dan maar koper er tussen jassen. Het valt nog mee dat er geen pvc buis bij zit. Ik zou als zijn baas zijnde die koperen leiding om zijn nek gedraaid hebben. O nee, dat is zonde van het koper. Het zou een ijzeren geworden zijn. Ik heb wel vaker van dit soort gerotzooi gezien. Er zijn installateurs die dan ook nog doodleuk een sticker met hun bedrijfsnaam op zo'n systeem plekken. Hoe arrogant kan een mens zijn. Er lagen ook stukken koper met een isolatie er omheen. Als ik de isolatie verwijder komt er mooi glimmend koper tevoorschijn. Alsof ik goud ontdekt heb. Haha!