maandag 5 augustus 2019

Ik snurk

En niet zo'n beetje ook. Ik val vrij snel in slaap. Over mijn gesnurk is al heel wat gezegd. Ook door de kleinkinderen. Maar ik heb nooit iets gehoord van buren en/of voorbijgangers. Zelfs Fenna met haar uitstekend gehoor heb ik nooit horen klagen. Dus zo hard snurk ik ook weer niet.
Soms vraagt men zich af, waarom snurkers altijd als eerste in slaap vallen. Logisch, want ik ga naar bed om..... te slapen en niet om af te wachten tot ik iets hoor of om in bed te liggen malen met allerlei gedachten. Ik zet een knopje om in mijn hoofd en val dan vrij snel in slaap. Het positieve van snurken is de boodschap "Ik leef nog".  Ik ken mensen die graag nog een keer het gesnurk naast hen zou willen horen. Anderen hierover :

"Omdat de snurker zich nergens zorgen over maakt en dus lekker snel in slaap valt, terwijl de niet snurker druk bezig met denken over wat er komen gaat."
*
"Dat heeft te maken met oude (bij)geloven, waar onder andere ook het afsteken van vuurwerk uit is ontstaan. Vroeger geloofden mensen dat kwade geesten verjaagd werden met harde geluiden. Daarom slapen snurkers dus eerder en wachten niet-snurkers tot het veilig is."
*
 (een vrouw) : ".... ben links doof dus ga op m'n goede oor liggen en laat m'n partner dan maar lekker snurken, een betere match bestaat niet."