vrijdag 23 augustus 2019

De azijn smaakt weer goed

Op een forum voor eigenaren van kampeerbussen heb ik mijn 'jerrycan-kist' getoond. De eerste reacties waren negatief. Dat ding zou er zomaar vanaf kunnen vallen en dan zou de opsteller van de reactie ervan ( die er dan toevallig vlak achter rijdt) een zwaar ongeluk krijgen. Gezien de montage zou dan het hele portier van de bus af moeten vallen. Iemand anders schreef dat een iemand zou kunnen denken even een jerrycan met brandstof te kunnen stelen. Dus dat ding is zo gesloopt. Haha! Ach ja, ik denk dan maar dat zo'n dief niet alleen last heeft van slechte ogen en dito reukvermogen (ik ruik geen brandstof lucht, de jerrycan is schoongespoeld), maar blijkbaar ook van een slechte inborst.
Ik heb een keer een leidinggevende gehad die het belangrijk vond om kopieën van de computerbestanden elders in de vestigingsplaats te bewaren. "Want", zo zei hij, "als er hier een atoombom valt heb je geen bestanden meer." Het was nog in de Koude Oorlog periode. Volgens mijn collega's en ik zou het hele dorp dan weggevaagd zijn, inclusief het bankgebouw waar de kopieën bewaard  zouden worden.
Wat ik wil zeggen : je kunt altijd het meest slechte scenario bedenken. Positief zijn en blijven vind ik zelf veel aangenamer.
De kist wordt overigens alleen gemonteerd als we op reis gaan. Hij hangt dus niet dag en nacht aan de bus.