woensdag 21 augustus 2019

Van jerrycan naar bergruimte

Aan een van de achterportieren heb ik een paar jaar geleden een rek gemonteerd. Op dat rek plaatsten we de (lege) afvalwatertank. Dat ding nam in de bus onnodig veel ruimte in beslag, vandaar. Later heb ik een kleinere vuilwatertank ingezet. Maar dat groene ding was weer net te klein. Gelukkgi zag ik in een kringloopwinkel een leuk oranje tankje staan. Voor een paar euro. Toen ik dat ding goed bekeek, bleek het oorspronkelijk een brandstoftankje van een bootje te zijn. We gebruiken dat kleine oranje ding nog steeds onder de bus, voor het opvangen van het vuilwater uit het wasbakje. Al een paar keer kwam bij mij het idee opzetten een oplossing te vinden voor het boordgereedschap. Het gaat om de krik met toebehoren. Dat gereedschap
zit in een tas/zak en ligt in een van de bagagebakken. In geval van pech is het een hele toer om dat gereedschap tevoorschijn te halen. Dus gaat het voor vertrek gewoon in de bus. Als ik het niet vergeet. Ik heb al eerder naar oplossingen gezocht, zoals een pvc pijp onder de bus. Maar ik stuitte telkens op problemen.
Nog niet zo lang geleden zag ik een fraaie oplossing op het internet voorbijkomen. Men had van een stalen jerrycan een wijnkastje gemaakt! Ik zou zo'n kastje kunnen gebruiken om daarin het boordgereedschap te bewaren. De bedoeling het jerrycan-kastje op het rekje te monteren. Zo kan ik onderweg altijd gemakkelijk bij het boordgereedschap komen. Natuurlijk komt er een slotje op.
Hier een filmpje van een ander kastje. Zelf trek ik liever handschoenen aan en gebruik ik oordoppen en een bril als ik metaal ga slijpen.