maandag 5 augustus 2019

Nog steeds vakantie

Het is maandag en ik ben nog steeds met vakantie. Om precies te zijn ben ik sinds februari 2013 met vakantie! Hoera! Of wel : ik geniet van mijn pensioen. Mijn pensioen mag dan geen vetpot zijn, met bewust omgaan met geld, creatief zijn en de nodige zelfdiscipline kan ik ook leuke dingen blijven doen. En wat niet kan, dat kan niet. Klaar.
Sinds de invoering van al dat plastic zijn veel mensen boven hun stand gaan leven. Er zijn er die zelfs geld lenen om met vakantie te kunnen gaan. Wij zijn ook een aantal keren thuis gebleven. Toen kozen we ervoor om iets aan ons huis te verbeteren. Een keer bleven we thuis, omdat de Belastingdienst beweerde een fors bedrag van ons te krijgen. Het duurde bijna drie maanden voordat de typefout die de dienst zelf gemaakt had, gecorrigeerd was.
Nee, we hebben ons nooit zorgen hoeven maken over geld. Daar gingen en gaan we nog steeds verantwoord mee om. We hebben niets met leningen en/of kredieten. De enige lening was de hypotheek, maar daar zijn we ook vanaf.
In wezen heb ik het over het bestedingspatroon. Dat is voor iedereen weer anders. Het is maar net wat een mens belangrijk vindt. Bij ons is dat een zorgvrij en leuk leven.