zondag 18 augustus 2019

Azijnslurpers

Zo worden mensen vaak genoemd wanneer ze zich ergens bezorgd of druk over maken. Iemand die zich bijvoorbeeld beklaagd over het achterlaten van afval in de natuur is een azijnslurper of zeikerd. Immers, kritiek wordt niet op prijs gesteld. Zelfs niet wanneer zo'n vervuiler erop geattendeerd wordt met een : "Hé, je verliest wat." Tenzij iemand zegt : "Hé, je verliest je portemonnee!" Toen iemand zijn boodschappen op de motorkap van onze auto plaatste en ik zei dat niet leuk te vinden, was ik ook een azijnslurper. Onder het motto van de dader : "Het is maar een auto hoor."
Op dit moment is Lowlands nog bezig. Omwonenden die zich beklagen over de rommel en herrie (voor de bezoekers muziek), zijn ook azijnslurpers in de ogen van anderen.
Hoewel wij op zo'n 12 kilometer van het festival wonen, kunnen wij ook hier de 'muziek' van Lowlands horen. Net zoals dat van andere festivals die daar gehouden worden. Alleen is het dan zo, dat van de muziek hier alleen het gedreun van de bassen te horen is. Wij beklagen ons daar niet over. Wie veel dichter bij het festival woont kan dus behoorlijk veel last ondervinden. Maar klaag maar niet, want je beloopt de kans tot azijnslurper gebombardeerd te worden.