donderdag 8 augustus 2019

Een Duitse bekeuring

Lang gewacht en gezwegen, snel verwacht en nu pas gekregen. Ik had het toen toch goed gezien : ik ben geflitst in Duitsland net buiten Parchim. Even daarvoor verliet ik de bebouwde kom en sloeg linksaf de doorgaande weg op. Ik ging vanwege het landelijk gebied er vanuit, dat ik daar 70 km/uur mocht rijden. Die snelheid gold ook toen we het dorp naderden. Maar toen ik de flitspaal zag flitsen, wist ik dat ik het fout had. Op dat moment reed ik keurig 70 km/uur, maar ik mocht daar nog steeds maar 50 km/uur. Gecorrigeerd reed ik 17 km/uur te snel. Het is lang geleden dat ik een bekeuring in de brievenbus kreeg.
Het aantal sinds het behalen van mijn rijbewijzen (1968 - 1971) is het aantal bekeuringen nu niet meer op één hand te tellen. Het zijn er dus 6.  Twee voor te snel rijden (de eerste gecorrigeerd minder dan 10 km/uur) en dit is dan de tweede. Twee voor fout parkeren, een voor door rood licht rijden en een vanwege ongeoorloofd inhalen. Tja, je mag niet veel meer in dit landje. Mijn laatste bon dateert van bijna 20 jaar geleden. Ik was toen een pas opgeknapte motorfiets, de Seeley, aan het testen. De naald van de snelheidsmeter zwaaide heen en weer en dus kon ik moeilijk mijn snelheid aflezen. Het boete bedrag was toen 45 gulden.
Dit keer is mij gevraagd 35 euro over te maken naar de Duitse Justitie. Dag, 35 kroketten! Ik mag in beklag gaan, maar daar begin ik niet aan. Mea culpa, klaar. Eerlijk gezegd had ik met een hoger bedrag rekening gehouden. Dus dat is dan weer een meevaller. In Duitsland zijn boetes dus ook 'goedkoper'. Haha. Ik ben trouwens al eens eerder geflitst in Duitsland. Toen reden we nog met de caravan. Na een 'Umleitung' bevonden we ons van het ene in het andere moment van een 70 in een 50 km zone. Van die flits heb ik niets vernomen. Ik reed ook geen 70, maar langzamer. Maar nu Max Verstappen vaak sneller is dan Vettel, zijn de Duitsers wat harder gaan optreden tegen Nederlanders, die sneller rijden dan Duitsers. Gewoon de kift.
Het is weer eens wat anders, een Duitse bekeuring. Het is ook de eerste keer dat ik mezelf zie rijden. Jammer dat de foto's niet in kleur zijn. Maar ja, wat wil je voor € 35,=? Haha! Hopelijk is het ook de laatste keer dat ik zo op de foto ga.