dinsdag 6 augustus 2019

Opbergruimte

Gisteravond heb ik weer een punt van mijn to do list kunnen doorstrepen. Ik heb de extra opbergruimte tussen de stoel en de koelkast gemaakt. Daar staat normaal de drinkwatertank als we op een camping staan. Die staat er na de ingreep nog, maar dan op een verhoging.
Uiteraard ben ik druk aan het meten en passen geweest, om van wat restanten hout de extra ruimte annex verhoging te maken. Toen ik dacht bijna klaar te zijn, wierp Sonja een blik naar binnen en vroeg : "Passen de stoelen daar nog op?" Laat dat nou net een aspect zijn waar ik niet op gelet heb! Nee dus. De stoelen waren een paar centimeter te hoog om onder de hangende kast te passen. Oeps! Ze hebben een vrij hoge rugleuning, vandaar. De oplossing was eenvoudig : de stoelen hebben aan de onderkant van de poten zo'n 5 cm vrije ruimte. Ik heb de bovenkant van het bakje aan de kant van de zijwand van de bus wat ingekort, zodat de poten door de opening kunnen zakken. De rugleuningen van die comfortabele stoelen afzagen leek me geen goed idee.
De stoelen steunen nu niet op de poten, maar op de verbinding tussen de poten. En zie : ze pasten er nu wel onder! Het voordeel van de ingekorte bovenkant is ook, dat de paraplu's nu ook een plek hebben tegen de zijwand. Nu kan ik de spullen die onder de passagiersstoel liggen (schoeisel en regenkleding), in die extra ruimte opbergen. Als dat gebeurd is, kan ik de huishoudaccu onder de passagiersstoel plaatsen. Maar eerst de rand van een lik verf voorzien.