donderdag 8 augustus 2019

Voor snelle oudjes

mooie vormgeving
Vanmiddag kreeg ik een leuk cadeautje van Sonja : een achteruitkijkspiegel voor op mijn fiets! Het is een mooi ogend ding met een sportieve uitstraling en louter bedoeld voor de snelle fietsers. Dus past ie helemaal bij mij. Haha! De oude spiegel op mijn stuur is van het type 1950. Zo'n groot rond ding op een lange steel. Die zag ik als kind al op de fietsen van toen bejaarde mensen zitten. Dat vond ik toen stom. Maar nu heb ik er dus ook een op mijn stuur. Tja, de tijd vliegt voort. Dat oude ding is zo groot, dat ik met wind mee extra hard ga.
ja, ja
Ik ben zo gewend aan het gebruik van spiegels, vooral vanwege het rijden op de motorfiets. In de auto kijk ik ook heel veel in de spiegels. Niet om mezelf op te maken of naar mezelf te kijken, mevrouw, maar om het verkeer achter en naast me te zien. In de meeste gevallen kan ik direct op situaties reageren, omdat ik weet hoe de situatie om mij heen is. Ik let daarbij ook op lichaamstaal van bestuurders.
fraai!
De oude spiegel kan ik gebruiken om ergens onder en/of achter te kijken als er te weinig ruimte is voor mijn grote, grijze hoofd. Zo'n spiegel ligt al in de loods en nu dus een in het schuurtje.