donderdag 29 augustus 2019

Van en aan het gas

Ze stonden vanmorgen vroeg al voor onze deur, de mannen van het installatiebedrijf. De afspraak stond voor 10.30 uur, maar de eerste klant bleek ondanks de afspraak niet thuis te zijn. We hadden nog niet ontbeten en zelf kwam ik net terug van de ochtendwandeling met Fenna.
Dus was er vroeg in de ochtend herrie in huis. De gasleiding moest vervangen worden door een koperen en daarvoor waren onder andere gaten door de betonnen vloer voor nodig. Toen die grote betonboor begon te draaien vluchtte Fenna naar buiten. De schijter. Toen ze weer binnen was ging ze tussen mijn benen zitten.
De buitentemperatuur is een verademing. Ik kan mezelf weer activeren, dus ben ik naar de loods gegaan. Er lagen twee oude cv ketels en wat leidingen, die gedemonteerd moesten worden. In de loods bleek het nog behoorlijk warm te zijn. Ik had de overheaddeur weliswaar open, maar het zweet gutste van mijn kop. Dat vind ik levensgevaarlijk, dus ben ik snel weer gestopt. Werken moet hoe dan ook leuk blijven.
Toen ik weer thuiskwam, waren de heren installateurs al weer vertrokken. Het resultaat vind ik maar zo zo. Er komt een leiding in de trapkast naar boven. Niet vlak bij de muur, maar halverwege in de kast. Dat was omdat men op andere plekken niet door de vloer kon komen. Maar ja, wie ben ik? Juist, ook maar een prutser.