vrijdag 9 augustus 2019

Kwetsbaar raamscherm

We gebruiken zo'n groot scherm bedoeld tegen het bevriezen van de voorruit van de bus. Het scherm gebruik ik ook tegen invallend zonlicht (foto). Ik leg het dan op het verduisteringsdoek. Dat scheelt enorm, vooral omdat ik het aan de buitenkant toepas. Vaak zet ik de ruitenwissers in een verticale stand, zodat ze het scherm aandrukken en ook vastzetten. De uiteinden worden bij de geopende portieren naar binnen geslagen en vervolgens gaan de beide deuren dicht.
Helaas is het materiaal erg kwetsbaar. Het is een filter dunne schuimlaag bedekt met een  dito dunne aluminiumfolie. Vreemd voor een dergelijk gebruik. Het scheurt snel en raakt net zo snel beschadigd. Ik voel er weinig voor om zo'n dik geval over de voorruit te leggen. Ik heb intussen de randen met tape beplakt. Ze zijn omgezoomd met een zwarte band. Maar dat band scheurt ook gemakkelijk los. Net zoals de bevestigingselastieken.
Ik heb al gekeken naar andere isolerende producten zoals de warmte reflectie schermen, die men achter radiatoren plaatst, de vloerisolatie en zelfs de matjes die men onder een luchtbed kan plaatsen. Maar het materiaal moet wel tegen vocht / regen bestand zijn. Ik kijk het nog even aan en dan zie ik wel wat ik ga doen.