dinsdag 6 augustus 2019

Dubbelop

We hebben een tijdje een stacaravan gehad op een camping. Na twee jaar kwam de eigenaar plots met nieuwe regels. De kosten werden verdubbeld en.... de openingstijd gehalveerd. Voorheen was de camping het hele jaar open, daarna van maart tot oktober. Toen ik de eigenaar sprak over de exorbitante verhoging begreep hij mij niet. Ik geloofde hem wel, want echt slim was ie niet. Dus heb ik hem het met een rekenvoorbeeld uitgelegd. Daar werd ie stil van. Hij had zich laten adviseren door iemand van een recreatie-organisatie. De camping verkeerde nog in opbouw en het sanitair was matig tot slecht. De eigenaar kwam later ook met een soort van reglement van die organisatie. We hebben geweigerd die te ondertekenen. We besloten de stacaravan te verkopen.
In een wellness waar Sonja soms komt komt ook zo'n prijsverhoging voor. Een lunch van 2 kroketten met een portie patat kostte eerst bijna 9 euro. Die lunch is geschrapt. Men kan een kroket met een halve snee brood kopen voor.... bijna 9 euro! Tja, en dan maar verwonderd kijken omdat klanten niets meer bestellen. Die nemen zelf stiekem hun lunch mee. Voor de drankjes geldt hetzelfde : de helft voor dezelfde prijs. Dus het drinken gaat voortaan ook mee. Men smijt met gratis toegangskaarten en denkt de benodigde inkomsten via de keuken en de bar te kunnen binnenhalen.
Het komt erg veel voor, dat men op een dergelijke manier denkt te verdienen. Helaas lopen veel klanten gillend weg. Dag, omzet!