dinsdag 13 augustus 2019

Geen haast, dus aso?

Vandaag ben ik in Lelystad in de Milieustraat geweest, om voor familie wonend aldaar wat afval weg te brengen. Het was nogal groot en onhandig materiaal en dan is een bus veel handiger dan een personenauto.
Het was erg druk in de Milieustraat. Ik moest aan de linker kant zijn en sloot achter een rij auto's aan. Daar wachtte ik geduldig mijn beurt af. Zoals gewoonlijk had ik het afval op basis van first in last out of last in first out geladen. Tenminste, dat hoopte ik vanwege mijn tanende grijze massa.
Toen ik bij de containers voor het grof vuil aankwam, presteerde een bezoeker het om zich tussen onze bus en mijn voorganger (witte combi met aanhanger) te drukken. Ik zag hem in dat zilvergrijze autootje weliswaar aankomen rijden, maar ging er vanuit dat hij aan de rechter kant moest zijn en niet links, zoals ik.
Ik stapte uit, de voordringer ook. Ik vroeg hem of ie soms haast had of dat ie een aso was. Hij antwoordde dat ie geen haast had. Dus was zijn keus dat ie een aso was. Dat bevestigde ik met : "Een aso dus." Maar dat vond meneer alles behalve leuk. Hij begon te schelden zonder mij aan te kijken. Iemand recht in de ogen kijken vond ie te lastig. Ik liet hem maar begaan. Jammer dat ondanks het vele toezicht niemand van het aanwezige personeel zich geroepen voelde het verkeer te regelen. Sommige bezoekers deden erg onhandig en versperden de doorgang. Het was nu geheel onnodig een chaos. Vooral vanwege de eerst-ikke mentaliteit van menig bezoeker. Maar ach, het was in Lelykstad.