woensdag 5 augustus 2015

Het weer : hollen of stilstaan

Vandaag is het weer warm. Zondag was het erg warm. Zo'n 30 graden Celsius. Geen temperatuur om even flink actief te zijn. Dus we probeerden het hoofd en de rest koel te houden. Maandag was het zo'n 10 graden koeler. Het voelde zelfs koud aan. Ik had zondagmorgen nog optimistisch de korte broek aangetrokken, maar tegen het middaguur toch maar weer in de jeans gesprongen.
Vanwege de regen ben ik gisteren maar binnenshuis aan de slag gegaan. Poetsen! Ja, dat doe ik graag, poetsen. Ik begin de dag met het poetsen van de tanden. De motor, de fiets, de auto, de bril, soms de plaat en geregeld de kookplaat krijgen ook poetsbeurten. Met dat laatste apparaat ben ik maar weer eens bezig geweest. Het is geen nieuwe, maar dat ontslaat mij niet van mijn schoonmaakplicht. Een bolletje staalwol met zeep doet
wonderen. Neemt niet weg dat de ingebrande vlekken op de ringen van de gaspitten een nogal flinke poetsbeurt vragen. Maar ja, wat is er nou fijner dan op een mooie glimmende kookplaat te koken? Oké, er zijn genoeg andere dingen op te noemen, maar toch.
De rvs kookplaat zelf neem ik na de schoonmaak af met een speciaal olieachtig product dat het rvs als nieuw doet glimmen. Ik heb weleens gehoord dat je ook babyolie kunt gebruiken. Niet nodig, want we hebben ooit eens zo'n dure spuitbus gekregen van een horecaondernemer. Die inhoud van dat busje maakt het geheel af.