dinsdag 3 september 2024

Kasten gedoe

Omdat er een smallere kast in de slaapkamer komt, moet de huidige bredere plaatsmaken. Dat betekent in dit geval dat ik een kast met dubbele deuren moest demonteren. Op dusdanige wijze, dat ie weer opgebouwd kan worden. Dus het is geen kwestie van rammen maar. 😁
De kast gaat naar de zolderkamer. Daarom is het beter en gemakkelijker om hem in delen te verkassen. Het biedt dan ook de gelegenheid om de kast weer eens stevig op te bouwen. Dit soort kasten zijn in wezen rechthoekige bouwsels die door een hardboard plaat aan de achterkant haaks gehouden zou moeten worden. Maar meestal gaat die plaat als eerste loszitten. Van die plaat heb ik alle spijkertjes een voor een eruit getrokken. Wat een monnikenwerk!
Ik heb omwille van de stevigheid de hardboard plaat bij de wederopbouw van de kast op de kastrand gelijmd. De spijkertjes zijn op nieuwe plekken komen te zitten. Ook voor de stevigheid. Op die manier hoop ik dat de kast op z'n nieuwe plek weer jaren mee kan.
Het inruimen van de kast doet de vrouw des huizes. Het zijn namelijk haar hobby spullen. voor haken, breien, plakken, knippen enz.
Tussentijds moest ik even naar de bouwmarkt. De houtlijm was hard geworden. Het is speciale constructielijm, die blijkbaar ook in afgesloten toestand toch hard kan worden. Geen showstopper, maar meer even een uitje om wat anders te doen.