dinsdag 10 september 2024

Van het oostfront

Als de media het niet willen vertellen, dan doe ik het maar :

Oekraïne blijft grote verliezen lijden in Koers en op eigen grondgebied. Zware Russische aanvallen op Poltava hebben niet alleen op grote schaal materieel vernietigd, maar ook commandobunkers met o.m. buitenlandse (NAVO) adviseurs, huurlingen en Oekraïense commandanten.
De jacht op F-16's is ingezet met als tegenstander aan Russische kant de Mig 31-BM. In het algemeen worden zware drone-aanvallen verwacht op grote Oekraïense steden en centrales van nutsvoorzieningen. Vandaag verloor Oekraïne alleen al bijna 250 militairen, twee tanks en 11 pantservoertuigen. De persoonlijke verliezen aan Oekraïense kant overschrijden ruimschoots de 10.000. Daarnaast zijn 90 tanks en naar schatting 1.000 militaire voertuigen vernietigd, evenals 22 radarposten, 7 Himars en diverse andere luchtverdedigingssystemen.
Oekraïne probeert nog steeds atoomcentrales aan te vallen en heeft het vizier ook gericht op het Russische treinen van het OV.
Een delegatie van het IMF gaat op bezoek in Rusland. Wil men de BRICS afstoppen? De US dollar staat wereldwijd op omvallen. Meer dan 40 landen willen overstappen naar de BRICS. De export van Russisch gas en olie is sinds de speciale operatie flink gegroeid. Evenzo de goudreserves van dat land. Die zijn tot een recordhoogte gestegen.
De Franse industriële sector wil weer handel drijven met Rusland. De sector dreigt ineen te storten vanwege de boycots. Rusland is voorstander van een Palestijnse staat. De politiek sluit aan op die van veel Arabische en Afrikaanse landen. Vooral in Afrika moeten de westerse 'kolonialisten' en militaire bases plaatsmaken voor de komst van Russen en Chinezen. De laatste twee landen doen vooralsnog veel meer op het gebied van de ontwikkeling van de Afrikaanse infrastructuur. In tegenstelling tot de Westerse, die enkel in de grondstoffen geïnteresseerd is.