woensdag 18 september 2024

Een bloemenbankje

Vandaag heb ik het bankje zo goed als afgemaakt. Ik ga nog vier plankjes van het eiken parket zagen om de zijkanten af te maken. Dan is het echt af.
Maar dan volgt een andere klusje : de oude bank weghalen, slopen en wegbrengen. Wat een gedoe, zeg. Gelukkig is het allemaal voor onszelf. En... ik ben rijkelijk beloond met koffie en een appeltaartpunt met slagroom!
Natuurlijk ging het bouwen niet van een leien dakje. Doordat ik besloot een afwerklat annex leuning te monteren, werd het bankje 3 cm te hoog. Als het bankje te hoog is, kan het raam slechts op een kier geopend worden. Dus moest ik de poten wat inkorten. Maar dat was dan ook het enige gevolg van een tussentijdse wijziging.
Tussendoor kwam iemand de bromscooter kopen. Dat was dus wel even wat oponthoud. Maar af en toe pauzeren is enkel goed. Ik was al vroeg op de fiets gestapt. In de loods zag ik gisteren een bak vol schroeven. Ze zijn afkomstig van sloopwerkzaamheden na de aankoop van het pand. Ik heb de bak in een zak geleegd en mee naar huis genomen. Thuis ga ik zittend op mijn dooie gemak de schroeven uitsorteren. Als dat gebeurd is, kunnen ze weer gebruikt worden. Het is zonde om zo'n bak bij het oud ijzer te zetten.
Het is bij mij zo, dat ik bijvoorbeeld diamond painting veel te priegelig vind. Maar een vislijn uit de knoop halen of, zoals nu, een bak met allerlei schroeven sorteren vind ik wel leuk om te doen.