woensdag 11 september 2024

Wat is het nou?

Wanneer en waar het was herinner ik me niet meer, maar het was in het nieuws. Of hoorde ik het op het internet? Hoe dan ook, het ging erom, dat er enkel seks mocht plaatsvinden met beider toestemming. Hoe het met triootjes zit weet ik niet. Misschien is het daar de meeste stemmen gelden. Of is dat te democratisch? Weet ik veel. 😅
Toen het 'gewone' (voor mij dan) feminisme opkwam, maakte ik al verwarrende situaties mee. De ene keer werd mijn hoffelijkheid afgedaan met "dat kan ik zelf wel, meneer!" De andere keer werd ik als onbeleefd beschouwd, omdat ik mijn hoffelijkheid bewust achterwege hield. Meestal gebeurde het als ik een deur voor een vrouwspersoon openhield of opendeed of niets deed. Vaak dacht ik dan : "Wat willen jullie eigenlijk?"
Afgelopen week hoorde ik een vrouw zeggen, dat "Neen" bij haar een "Ja" was en een "Ja" een "Toch maar liever niet" inhield. Terugkerend naar het bericht, vraag ik me af hoe mensen moeten weten of ze nu echt wel of geen toestemming hebben gekregen; is het NEEN een JA of toch maar een Neen?
Veel mannen proberen het wel, maar de gedachte lezen van een vrouw is niet te doen. Na al die jaren denk ik, dat vrouwen op een vraag twee soorten antwoorden genereren. Het eerste is een emotionele, het tweede (verzwegen) een realistische, een overwogen antwoord.
Op een vraag als : "Is er iets?" Is nee een emotioneel antwoord met een verborgen / verzwegen ja. Als vrouwen zich afvragen waarom mannen soms liegen, denk ik dat het vanwege angst is. Angst, omdat een vrouw zijn antwoord als eerste emotioneel zal uitleggen. Zoals op een vraag als : Vind je mij dik?" of "Vind je mij lelijk?" Als het antwoord ontkennend is, dan zal de vrouw de man als leugenaar zien. Als het antwoord bevestigend is, dan is het voor haar tijd om te gaan scheiden. Als ze eenmaal gescheiden zijn, heeft de vrouw spijt. Want haar 'Ja' van toen, was bedoeld als 'Neen'.
Het is nog erger geworden. Als ik een man in een jurk ontmoet, met wie of wat heb ik dan van doen? Is het gewoon een feestganger of een travestiet? Of een transgender? Of een man die vindt dat iedereen hem als vrouw moet beschouwen?
Zo ook met een vrouw. Die hoeft niet eens verkleed te zijn. Misschien blaft of miauwt ze, maar of het dan een poes of teef of wijfje of een papegaai is??