maandag 30 september 2024

Afsluiting Kampeerseizoen

Vanmorgen hebben wij ons kampeerseizoen afgesloten. Als eerste hebben wij de caravan 'uitgemest'. Alle spullen die we liever niet in de caravan achterlaten hebben we verwijderd. Daaronder onder andere etenswaren, de toilettassen en beddengoed. Daarna zijn de bagagebakken geordend en is het interieur inclusief de koelkast gereinigd.
Na de koffie heb ik de caravan aan de Matrix gekoppeld en ben ik naar de wasstraat gereden. De zon scheen en er stond een briesje. In de wasstraat heb ik de caravan op de speciale plaats gereden. Daar staat een loopbrug, zodat ik vanaf het dak van de sleurhut naar beneden kon werken. Omdat de auto er ook stond heb ik hem ook maar gelijk afgespoten.
Na de wasbeurten ben ik naar de stofzuigerzuilen gereden. Dat is zo'n 15 meter verderop. Daar heb ik de auto nog even van wat vuil ontdaan. Toen ik namelijk vanmorgen de straat uitreed, lag er een bruine papieren tas van de KFC op straat. Ik ben even gestopt om dat zwerfvuil op te ruimen. De KFC tas was gevuld met allerlei afval van die kippenboer. Onder het rijden is de tas omgevallen, met gevolg dat er allerlei kruimels van de kip op de grond lagen. Ach, zo gaat dat soms. Dan heb ik er zelf ook ellende van.
Na het bezoek aan de wasstraat heb ik de caravan naar de stalling gereden. In de zon en de rijwind werden zowel de Matrix als de Caravelair mooi droog geblazen. Nadat ik de caravan bij zijn tijdelijke rustplaats ontkoppeld en de plek verliet keek ik even in mijn spiegel. Tja, dat was even slikken toen ik ons huisje op wielen daar zo eenzaam zag staan. Alsof ik net een huisdier had achtergelaten. Al krijgt ie komende maanden we wel een verwarmd dak boven z'n glimmende hoofd.
Overigens heb ik dit keer nauwelijks aantekeningen gemaakt voor klusjes aan de caravan. Zou ie dan echt af zijn?