vrijdag 13 september 2024

Monddood

Het verschijnsel om mensen met een andere mening monddood te maken wordt alsmaar groter. Ook in de gevallen waarin de anderen hun mening op feiten gebaseerd hebben. Men spreekt steeds vaker over complottheorieën, desinformatie en misinformatie terwijl de overheden zelf steeds vaker malinformatie verspreiden.
Misinformatie vind ik niet zo erg. Niet iedereen beschikt over de juiste kennis. Dus kan er iets gezegd worden wat wegens onwetendheid onjuist is. Desinformatie is erger. Dat is info die incorrect is en bewust verspreid wordt voor een zeker gewin. En dan is er malinformatie. Dat is de informatie die meer een mening is en niet op feiten is gebaseerd. Malinformatie wordt ook door veel bedrijven en politici verspreid. Het ergste is wel, dat men dergelijke info verspreid die schadelijk is de gezondheid en het welzijn van mensen. Ten tijde van de corona-crisis is veel malinformatie verspreid.
Over de wolf wordt veel misinformatie verspreid. Dat doen de quasi deskundigen, die in feite veel te weinig afweten van het beest. Volgens hen vallen wolven enkel dieren aan om op te eten, zijn wolven bang voor mensen en kunnen bepaalde afrasteringen de wolf afstoppen. De snelle groei van de populatie is hen ook onbekend. Aanvallen op mensen worden bewust afgedaan als zijnde 'speelsheid'.
Malinformatie is o.m. berichten verspreiden waarin de inval van Rusland in Oekraïne en de 'oorlog' (=genocide) in Gaza een op zichzelf staand gebeuren is. Alsof die acties zomaar plaatsvinden. Men verzwijgt bewust de voorgeschiedenis, maakt mensen met andere meningen monddood en verbergt de feiten om de leugen overeind te houden.
Onder malinformatie valt alles wat de Rusland-fobie voedt. Vergelijk de investeringen van dat land eens met die van Amerika. Doe dat ook met het aanvallen / binnenvallen van andere landen en het aantal slachtoffers dat beide landen sinds 1945 gemaakt heeft. Ook het aantal militaire bases op de wereld vertelt een heel ander iets.
Donald Trump zei deze week dat er in Amerika mensen rondlopen die huisdieren eten. Om zijn uitspraak werd veel gelachen. Echter, mensen die verder kijken dan de neus lang is weten dat het een feit is. Er zijn illegalen in Amerika die hiervoor opgepakt zijn.
Overigens is Harris al eerder betrapt met speciale oorbellen. Een aantal journalisten herkende ze tijdens een persconferentie. Die oorbellen bleken oortjes te zijn. Volgens critici droeg zij ze ook tijdens het debat met Trump. Ik vond wel dat Harris in tegenstelling tot veel andere momenten plots helder was.