vrijdag 27 september 2024

Leuk zo'n prijs

Een tijdje geleden won Sonja samen met een andere deelneemster hier een prijs van €1.000. Een supermarktketen beloonde hen voor het maatschappelijk initiatief dat ik de Koffietafel noem.
De dames mogen het geld tot op zekere hoogte vrijelijk besteden voor hun activiteiten. Leuk toch?
De procedure is dat ze eerst zelf de besteding ervan moeten betalen. De kassabon kunnen ze dan declareren bij de supermarkt.
Er is een kookplaat, bestek en serviesgoed van gekocht. En artikelen bedoeld voor consumptie, zoals koffie, soep, thee, koek, broodjes enz.
Nu blijkt dat het een nogal moeizaam en soms vervelend gedoe is om het bestede geld terug te krijgen. Het begon ermee, dat ondanks groenlicht vooraf, bepaalde bestedingen niet gedeclareerd konden worden. Dat is natuurlijk wel erg slordig. Eerst akkoord gaan en na het besteden van het geld niet tot vergoeden overgaan. In andere gevallen duurt het erg lang om een declaratie betaald te krijgen. Er moet herhaaldelijk om verzocht worden. Tja, zo kan ik ook een prijs toekennen. Een prijs van ergernissen en slordigheden. Het betreft allemaal uitgaven gedaan voor de Koffietafel. Een aantal ervan is zelfs gedaan bij de betreffende supermarkt! Leuk zo'n prijs, Jumbo!